Què fem?

"Projectes i iniciatives per a fomentar el consum just i responsable"

El MERCATS de la TERRA tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per a pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, tot seguint un protocol de producció que respon als conceptes de BO, NET I JUST, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

Co productors som tots

Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors e quant entenem millor què significa viure de la pagesia o de la transformació de productes agropecuaris per una banda i per l’altra motivem la gent productora a fer-lo millor en la recerca de tècniques que preservin el gust, la diversitat alimentària i l’ambient. El contacte directe entre consumidor i productor és la manera més eficaç per arribar a la coproducció i els mercats pagesos són la forma més adient i agradable per a reforçar-la.

Des del 2009, el nostre Convivium organitza a Barcelona mercats de la terra ocasionals, com el de la Fira per la Terra, el de la Fira de Sant Ponç al Poble Sec o el mercat del pagès mensual a la plaça de Sant Agustí Vell organitzat per la Xarxa de Consum Solidari.

L’objectiu principal de Slow Food Barcelona, però, és crear un Mercat de la Terra permanent que tingui lloc de manera regular i que sigui replicable en la majoria de barris.

Vam inaugurar el MERCAT de la TERRA Slow Food Barcelona al juny del 2015; Cada 2º dissabte de cada mes, al Parc de les 3 Xemeneies, al barri de Poble Sec. Des del 15 d´octubre del 2016, es setmanal. 

Actualment el MERCAT de la TERRA Slow Food Barcelona s´organitza cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri del Poble Sec

Previous Next

Slow Food Barcelona , la revista Cuina i l´Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), uneixen els seus esforços per organitzar 4 esdeveniments i reflexionar sobre la possibilitat i necessitat de consumir producte de proximitat, per nodrir la ciutat de Barcelona amb productes de Km0.
El primer esdeveniment es va organitzar el dissabte 7 de març del 2015 a la Masia de Cal Misses, al Parc Agrari del Baix Llobregat.
El segon, el dilluns 21 de setembre de 2015, al Port de Barcelona, amb la col·laboració de El Peix al Plat.

Propera conferència:

Agricultura periurbana. L´Oportunitat del Parc Agrari del Baix Llobregat
A càrrec de Carlo Petrini
Divendres 10 de febrer del 2017, 18h
Auditori del CèNTRIC espai cultural
Pl. Catalunya 39-41 El Prat de Llobregat
Metro Linea 9: CèNTRIC
Inscriu-te
Organitza: Associació de Gastronomia i Turisme · Ajuntament El Prat · Slow Food Barcelona 

 

Dins del cicle Equilibradament parlarem del nostre moviment i la seva filosofia, de com podem fer una dieta sana i saludable, de quins són els aliments antiestrès i de com podem cuinar-los per millorar la nostra salut.

Darrera Xerrada:

Xerrada d’Slow Food i Cuina Antiestrès. 
Dimecres dia 6 d’abri del 2016l, de 17 a 19h, al CC El Sortidor
Carrer del Sortidor, 12, 08004 Barcelona
Aquests tallers, impulsats per la comissió de salut del Pla Comunitari, funcionen com a una xarxa d’intercanvi de coneixements, on no posem el valor econòmic de pel mig, sinó el valor que té en sí mateix oferir els nostre coneixements per millorar el barri.
 http://pcpoble-sec.org/

El 24 de novembre del 2013 s´inaugurà l’hort urbà comunitari “Illa dels 3 horts” al barri de la Font de la Guatlla del districte de Sants-Montjuïc. Es tracta d’un espai municipal que forma part del Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) de l’Ajuntament de Barcelona, una iniciativa que ha posat a disposició d’entitats i associacions sense ànim de lucre 19 espais en desús de la ciutat. Tarpuna i Slow Food Barcelona van rebre les claus del solar el passat 7 de novembre en un acte a l’ajuntament on es va formalitzar la cessió de l’espai per tal de poder començar a desenvolupar-hi activitats.