El 20 de novembre s’ha presentat al Fòrum Gastronòmic la segona edició de la guia de restaurants i locals de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona.
La guia “Barcelona Slow Food Guide 2020” reuneix a més de 100 establiments que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica on els productes de proximitat i els seus productors són la referència.
Amb la presència de representants de les diferents institucions, a més de xefs, periodistes i partners, s'han entregat els Cargols Slow Food a una trentena de restaurants en reconeixement al seu compromís amb els principis #SlowFood, apostant pels aliments ecològics i de proximitat. Entre els xefs reconeguts amb el Cargol i que han estat presents a l’acte, destaca la presència de Xavier Pellicer, Artur Martínez i Marc Ribas.
La presentació de l’acte de lliurament dels distintius als cuiners ha anat a càrrec de Pep Nogué i Xènia Roset, acompanyats de Valentí Mongay, xef de La Salseta de Sitges i un dels impulsors de Slow Food a Catalunya. Mongay ha parlat dels inicis del moviment des del Garraf, i ha insistit, des de la seva trajectòria com a xef, en la necessitat d’apostar per una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Aquest any, la guia comptarà amb el reforç d’una distribució a totes les llibreries de Catalunya.
La presentació s’emmarca dins de les diferents activitats que s’han desenvolupat al Fòrum Gastronòmic entre el dilluns 18 i el dimecres 20 de novembre amb el lema ‘(Re) pensar la gastronomia’, on el saló va convidar a reflexionar sobre el moment gastronòmic actual, a realçar el talent independentment del gènere i a impulsar negocis més sostenibles, en la línia que està treballant Slow Food Barcelona en els seus projectes.