L’1 de febrer es va organitzar al Mercat de la Terra la presentació de la segona edició de la guia d’establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, amb una gran assistència de públic, tant a la presentació de la guia, com a la resta del Mercat.
El projecte estrenava distribució de productors en espai per fer del Parc de les Tres Xemeneies un dels cors del barri de Poble Sec.
El dissabte 1 de febrer, el Parc de les Tres Xemeneies va ser el centre del món Slow Food. El Mercat de la Terra, projecte de referència d’Slow Food Barcelona, va acollir la presentació de la “Barcelona Slow Food Guide 2020”. L’acte, presentat per Josep Sucarrats (director de la revista Cuina), va comptar amb la presència de Daniele Rossi (cofundador d’Slow Food Barcelona i autor de la guia); Pere Carrió, xef del Gat Blau, representant els “Cargols” de la guia Slow Food; Marc Ribas, xef del restaurant Panot, representant els restaurants de tradició; i Benoît Valée, de L’Ànima del Vi, representant els locals més vínics.
Tots cinc van reflexionar sobre el futur de la gastronomia agafant com a referència la pròpia guia, un futur que passa per una proposta clara en termes de sostenibilitat, i en l’ús dels productes de proximitat i la complicitat amb els seus productors.
El Mercat de la Terra, un punt de referència de la sostenibilitat
El mercat, a més d'oferir productes bons, de proximitat i temporada, va esdevenir un punt de referència per a la difusió de bones pràctiques ambientals. L'organització d'aquesta edició especial va seguir les directrius del projecte "Alimentar el barri. Mercat de pagès: una nova oportunitat per orientar el canvi", de Giulia Damiani i Chiara Moretti, guanyadores del Premi Barcelona 2019 sobre el disseny sostenible.
Gràcies a la nova distribució, es va obrir l'espai i va vincular més tot el Parc de les Tres Xemeneies, generant una millor dinàmica i integració entre tots els espais, configurant-se aquesta edició especial en una mostra de com aquesta plaça emblemàtica del Paral·lel pot revitalitzar gràcies al projecte del Mercat.
Durant la jornada es van organitzar dos tallers, un de neteja i reaprofitament de la carxofa, a càrrec de la xef Susana Aragón, del Cèntric Gastro (el Prat), i un laboratori de sabons naturals que reutilitzen l'oli de cuina esgotat de la sabonera artesana Ana Serrano. Els tallers sobre sostenibilitat van tenir una gran participació i veiem com cada dia creix més el públic interessat en aquesta temàtica.
El clàssic espai de jocs de fusta Slow Food Kids amb Fefe i Companyia va permetre a les famílies gaudir de l’espai, mentre feien compres als productors o dinaven les propostes gastronòmiques d’Ona nuit, Pizza d’Autore i Paral·lelo Gelato amb Carxofa Prat, maridats amb vins del Celler Credo. Tot plegat, al voltant d’una plaça que va agrupar un públic molt heterogeni: des de grups de joves, famílies, turistes i gent gran, que normalment comprar al productors, però que es va quedar més temps per gaudir d’una jornada tan especial.
Organitza: Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona
+ Informació: Mariano Martínez / 679 24 58 05 · This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.slowfood.barcelona