AMB lidera un espai al Gastronòmic Fòrum amb la col·laboració d’Slow Food Barcelona. Amb més de 20 anys d’història, el Gastronòmic Fòrum Barcelona, es presenta per contribuir a la recuperació del sector i difondre els valors de l’Alimentació Sostenible.
Serà l’espai ideal per una visualització potent de totes les realitats de producció agroalimentàries que es desenvolupen en territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ha trobat en Slow Food Barcelona un aliat per generar xarxes encara més sòlides: aquesta entitat proposa l’ecogastronomia com a eina per unir la cultura gastronòmica local, l'ecologia, tot això controlant sabor i qualitat, promovent la defensa de la biodiversitat agroalimentària local i la preservació del mitjà rural i marí.
La proposta: AMB, territori Slow Food
Durant els dies 18, 19 i 20 d’octubre, i en el marc del Fòrum Gastronòmic, l’AMB –amb la col·laboració d’Slow Food Barcelona– tindrà un espai propi on visualitzarà aquestes realitats i els seus actors, amb la unió de productors, i restauradors, prioritzant l'agricultura de proximitat i ecològica, els aliments frescos i de temporada, productes de màxima qualitat per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local en paràmetres de sostenibilitat i la salvaguarda de la biodiversitat.
Hi haurà dos espais dinàmics. Un primer, amb una selecció de productors de proximitat de l’Àrea Metropolitana, des de productors urbans, petits obradors, pagesia del territori, vins naturals, peix sostenible... aproparan i visualitzaran els seus productes de viva veu als restauradors interessant en una gastronomia sostenible i arrelada al territori. Al segon, dedicat a ShowCookings, un espai de cuina en directe amb dotze propostes on els xefs dialogaran amb els ingredients de proximitat i també amb els mateixos productors, en aquesta unió necessària entre la gastronomia i les persones que hi ha al darrere de projectes de producció i d’alimentació sostenible a l’AMB.
PROGRAMA DILLUNS 18/10/21
- 11 hores • Xarcuteria del mar: el bonítol
Xef sostenible: Jordi Limón
Productor just: La Platgeta, peix de proximitat - 13 hores • Batch cooking al Parc Agrari
Xef sostenible: Marc Ribas, La Taverna del Ciri
Productor just: Marc Ufáno, Parc Agrari del Baix Llobregat
Plat: Hamburguesa vegetal amb salsa de romesco blanc - 16 hores • El Parc Agrari en el plat
Xef sostenible Susana Aragón, Centric Gastro
Productor Just: Soulblim, Parc Agrari del Baix Llobregat
Plats: Trilogia de carbasses del Parc Agrari i arròs cremòs amb verdures de temporada. - 18 hores • Km0 al costat de Barcelona
Xef sostenible Isaac Goméz, Capicua
Productor(s) just(s) Els Rabassaires, vins de Cerdanyola del Vallés // La Soleia, Vedella eco
Plats: Semicuit de vedella eco de la Soleia al vi de Cerdanyola i carbassa eco de Collserola
PROGRAMA DIMARTS 19/10/21
- 11 hores • Sostenibilitat a l’alta gastronomia
Xef sostenible: Victor Quintillà, Lluerna
Productor just: Alta Alella, vins de Tiana
Plats: Ostra del sol del Delta de l’Ebre, mahonesa de plancton i escabetx de pollastre // Col ecològica rostida i salsa diable vegetal - 13 hores • Cuina catalana i sostenibilitat
Xef sostenible: Albert Mendiola, Marimorena
Productor just: Granja Torres, el Prat de Llobregat
Plats: Tataki d’albergínies // Marimontanya de Pota blava i cranc blau del delta d’Ebre - 16 hores • La sostenibilitat a les escoles de restauració
Xef Iván Cervera, Institut FP Sant Cugat del Vallés
Plats: Menestra de verdures pol.linitzada amb nèctar de flor de castanyes // Caneló de carbassa farcit de botifarra del Perol, bolets i beixamel de castanyes - 18 hores Els ous, millor si ecologics i de proximitat
Xef sostenible Marcelino Duque i Marta Sancho, Can Campanyà
Productor(s) just(s) Ous del Galliner de la Torrassa / Eco Salgot, carn eco
Plats: Ou ecològic del Galliner de la Torrassa, carpaccio de ceps confitats, parmentier i papada de coll d’Eco Salgot
PROGRAMA • DIMECRES 20/10/21
- 11 hores • El reaprofitament: el cor de la sostenibilitat
Xef sostenible: Ada Parellada, Semproniana
Productor just: Espigoladors, Prat de Llobregat
Plats: Curri de verdures i patata amb el paté de carbassó i dàtil d’Es-Imperfect // Pastanagues glacejades amb salsa de iogurt i pesto d’herbes) - 13 hores • De la cabra de Collserola no es llença res!
Xef sostenible: Ivan Enriquez i Arleni Medina, Green Leka
Productor just: Mas Puig, Serra de Colleserola
Plats: Rulo de cabra rásquera de la Serra de Collserola a baixa temperatura, demiglace i puré de poma a la brasa! // Circular Gos, usar les despulles per a fer menjar per a mascotes - 16 hores • La sostenibilitat a les escoles de restauració
Xef Pedro Fernández, Escola de restauració de Santa Coloma
Plats: Guisat de mongetes del ganxet amb sipia i bolets de tardor // Ou mollet amb escuma de coliflor, puré de moniato especiat i oli de pinyons - 18 hores • Fermentant la sostenibilitat
Xef sostenible: Jordi Limón
Productor(s) just(s) Ma! Condimentos vivos
Plats: Bonitol marinat i fumat amb amazake Ma! // Flors de yuca selvatica del Maresme farcides amb migues de koji-pan
PRODUCTORS I PRODUCTES DEL MERCAT
- Cyclic, Cerveses artesanes
- Soulbim, Horta del Baix Llobregat
- El Peix Al Plat, Peix de Proximitat
- Can Calopa, Vi de la Serra de Collserola
- El Rabassaire, Vermut i Vins de Cerdanyola
- Pinullet, Formategeria Urbana
- Ma! Ferments Urbans
- Rooftop Smokehouse, Productes Fumats
- Granja Torres, pollastre Pota Blava
- Alta Alella, Vins de Tiana
- El Petit Obrador, Codony i Confitures de Proximitat
- Masia Can Puig, Cabrit de Collserola
- Greencarrot/Gastrocampo, Horta