Compra online directament al productor
Ja pots gaudir dels productes i aliments sostenibles del Mercat de la Terra comprant al nostre web.
- Fes la teva comanda. Utilitza el nostre web per fer la teva compra. Recorda que pots comprar de diumenge a dijous fins a les 00:00h
- Selecciona l'hora de recollida. Digues-nos l'hora a la qual vindràs a recollir la teva compra
- Emporta't els teus productes. Recull la teva compra el dia del mercat i evita cues
- Entrega sostenible a domicili. Comanda mínima 25€.
![](/images/WhatsApp-Image-2023-05-22-at-09.57.29.jpeg)
![](/images/2018/mercat_terra.jpg)
Què és el Mercat de la Terra?
El MERCAT DE LA TERRA (MdT) de Slow Food Barcelona existeix des del 2015. És un mercat pagès organitzat i dinamitzat per Slow Food Barcelona, que té lloc cada dissabte (de 9 a 15 h), al Parc de les Tres Xemeneies, del barri del Poble-sec. El visiten centenars de persones que gaudeixen de diferents activitats sobre consum responsable i d'educació del gust: xerrades, tallers, tasts i showcookings. Les famílies també poden gaudir d’un espai infantil amb jocs de fusta i activitats dirigides i, cada dissabte, segons l'època, es cuina i serveix a preus populars, propis de la cultura gastronòmica local, com les carxofes, els calçots o les sardines.
El MdT és una referència pel que fa al consum responsable, la sobirania alimentària, les cadenes curtes de distribució i l'alimentació sostenible a Barcelona, perquè reuneix més de 40 productors, alguns estables i d'altres en rotació, que tenen l'oportunitat de vendre directament i sense intermediaris, productes de temporada, locals i biodiversos, obtinguts amb processos tradicionals i regeneratius, en el respecte del medi ambient i de les condicions de treball, i a un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.
Forma part de la xarxa de Mercats de la Terra (Earth Markets) de Slow Food Internacional i de la Coordinadora de Mercats de Pagès de Barcelona.
Forma part de la xarxa de Mercats de la Terra (Earth Markets) de Slow Food Internacional i de la Coordinadora de Mercats de Pagès de Barcelona.
Què podem trobar?
Al MdT es troba una àmplia varietat de vegetals locals, embotits i carns ecològiques, productes làctics de pastor, pa de massa mare, ous, mel, oli, vins naturals, cervesa artesanal, conserves, fruita seca, productes vegans, kombutxa i parades de fruita local d'estació (pomes, taronges a l'hivern, maduixes i cireres a la primavera, prunes, préssecs, melons a l'estiu, magranes a la tardor,…). Cada temporada s'organitzen esdeveniments de promoció de productes singulars, com l'espàrrec blanc de Gavà, i el tomàquet de la varietat Mandó, per exemple.
El MdT és lliure de plàstic. L'abril del 2020 es va posar en marxa un projecte-pilot de recollida i compostatge dels residus orgànics al Mercat que s'ha convertit en una macro-iniciativa: cada cop més usuaris del mercat lliuren a l'Associació AbonoKm0 una galleda de residus. Els membres de l’entitat vermicomposta aquest material i el tornen a les famílies quan el compost (abonoKM0) està llest per ser utilitzat als horts urbans. Actualment, 450 famílies participen en aquesta iniciativa.
![](/images/compra_mercatdelaterra_1.jpg)
![](/images/compra_mercatdelaterra_2.jpg)
Un projecte en evolució
El Mercat de la Terra està en contínua evolució i segueix creixent en valors holístics (economia social, sobirania alimentària i producció transformadora), evolucionant en els seus processos de gestió sociocràtica i transparent. S’han incorporat les temàtiques transversals (perspectives eco-social, de gènere, intercultural, interseccional) però, sobretot, ens reafirmem en el nostre compromís amb els objectius de la ciutat, pel que fa a la política alimentària, l'Estratègia d'Alimentació Sostenible Barcelona 2030, que dirigeix la ciutat a la transformació del sistema alimentari. Concretament, el Mercat incideix directament en Agricultura Urbana, Abastament i Distribució, Malbaratament Alimentari i Emergència Climàtica (Good Food Declaration, Repte de Barcelona per la Bona Alimentació i el Clima) i, indirectament, en el foment de Dietes Sostenibles i saludables, i Equitat social i econòmica.
Producció, transformació, distribució i consum són les fases de la cadena alimentària i, podem dir, que el Mercat de la Terra és un element transformador en totes elles, ja que fomenta:
- Producció i distribució urbana.
- Ocupació de qualitat.
- Circuits curts.
- Distribució equitativa de valor.
- Relació urbà-rural.
- Accés a l'alimentació sostenible (bona per a les 3 P: persones, productes, planeta)
Amb el suport de:
![](/images/2021/Logo-Peu-Web-Slow-Food-.png)
El Mercat és finançat per l'Ajuntament de Barcelona i pels ajuts que atorga la Generalitat de Catalunya en el marc de la venda de proximitat que està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013.