Barcelona Slow Food Guide
La Barcelona Slow Food Guide us ajudarà a orientar-vos en una ciutat cada dia més feta a mesura del turisme i de la pressa. La primera edició, que va sortir al carrer el novembre de 2018, recull més de cent establiments que vinculen la cultura gastronòmica local amb la sostenibilitat.
Tots són molt diferents, però a tots hi hem vist una espurna, o el foc sencer, d'intensió slow a la carta, a la selecció de vins, a l'ús de les verdures, a la compra a pagès, a la força de la tradició o a la manera de tractar els residus i l'energia.
Entre aquests locals n'hem escollit trenta i els hem distingit amb el cargol: són els que considerem millors representants de l'esperit Slow Food, els que estan marcant el camí de la restauració cap a un món millor.
Tots són molt diferents, però a tots hi hem vist una espurna, o el foc sencer, d'intensió slow a la carta, a la selecció de vins, a l'ús de les verdures, a la compra a pagès, a la força de la tradició o a la manera de tractar els residus i l'energia.
Entre aquests locals n'hem escollit trenta i els hem distingit amb el cargol: són els que considerem millors representants de l'esperit Slow Food, els que estan marcant el camí de la restauració cap a un món millor.
Des de petits restaurants familiars, vinoteques, pizzeries, cafès, gelateries autèntiques fins a cocteleries que fan
servir ingredients de producció pròpia
i de procedència local: tots comparteixen un savoir faire artesanal i una visió de
360 graus del territori que els envolta
i de la cultura de la qual formen part.
Alguns venen de lluny, però ja estan tan integrats que són una part del panorama gastronòmic de la ciutat, altres han nascut i crescut en aquesta terra, imbuïts de tradició fins al moll de l’os i transmeten també tradició a les noves generacions; altres són (o se senten) una mica d’aquí i d’allà i la seva cuina representa alhora una visió global i local de la restauració moderna. Tots són els veritables abanderats de la sostenibilitat, contra l’escalfament global, contra la uniformització del gust i les grans cadenes de restaurants en sèrie. Tots s’esforcen cada dia per oferir una gastronomia d’acord amb els principis fonamentals de la nostra associació: bona, neta, justa i de proximitat.
Aquí la podeu trobar!
