Slow Food Barcelona

Proposem l’ecogastronomía com a eina per unir la cultura gastronòmica local i l'ecologia, tot això controlant sabor i qualitat, promovent la defensa de la biodiversitat agroalimentària local i la preservació del mitjà rural i marí.

Què és Slow Food?

Slow Food és un moviment present en 160 països que promou una gastronomía més sostenible i arrelada al territori. Defensa el plaer de menjar i el dret a gaudir d’aliments bons, nets i justos, obtinguts tenint en compte l'equilibri del planeta, la biodiversitat i el compromís ètic amb els productors.

Més informació

Slow Food Barcelona

El convivium Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán som un grup de persones constituïdes legalment com a associació sense ànim de lucre, independent i sense inclinació política.
La nostra aposta és transmetre els valors del moviment Slow Food a tot el conjunt de la població de Barcelona i als col·lectius més vinculats amb la producció de menjar.
Volem facilitar una connexió amb el medi rural i els productors més compromesos amb la sostenibilitat, promovent l’economia circular com a eina de canvi i teixint una xarxa de persones conscients de la importància de la pagesia i del territori com a element de la cultura gastronòmica.

Notícies

Arrossos i sardinades al Mercat de la Terra de juny i juliol

Tornem als Mercats de la Terra temàtics, plens d'estiu, molt arròs i sardinaes pel mes de juliol! Serà un mes perquè podeu gaudir al Parc de les Tres Xemeneies (Poble Sec) de la millor gastronomia, mentre compreu al Mercat de la Terra els vostres productes de proximitat.

Els Menús de les Estacions

Des de l’Ajuntament de Barcelona i en el marc de Barcelona com a capital mundial de l'alimentació sostenible, s’ha creat el Menú de les Estacions gràcies a la col·laboració d’administracions i entitats dels sectors de la restauració, l’alimentació i el disseny, com Slow Food Barcelona

2021, any clau

Barcelona, aquest 2021 serà la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible. La ciutat és reconeguda internacionalment com a creadora d’un discurs alimentari propi, un territori de canvi i innovació gastronòmica constant al voltant de l’alimentació, una xarxa emblemàtica de 42 mercats municipals i un teixit agroecològic compromès.

El Mercat de la Terra, una referència

Han passat més de 5 anys amb el format setmanal en que el Mercat de la Terra s'ha consolidat i és la referència dels Mercats de Pages de Barcelona. No queda lluny el 13 de juny de 2015: després d'anys volent fer arribar aquest Mercat a Barcelona, Slow Food Barcelona va aconseguir el seu objectiu: crear el primer Mercat de la Terra de Barcelona.

Abono Km0, un valor afegit al Mercat

"El que és de la terra que torni a ella. Transformant les teves restes orgàniques de la llar en abonament". Així és presenta l'equip de Abono Km0, un dels projectes que s'ha incorporat al format setmanal del Mercat de la Terra els darrers mesos. La seva manera d'entendre l'economia circular al barri és única.

Mercat de la Terra

logo pie

 

AMB EL SUPORT:

logo ajlogo genevendadir

MERCAT DE LA TERRA

Què és?
Productors

BARCELONA SLOWFOOD

Qui som
Notícies
Contacte