Notícies

Slow Food promou els aliments bons, nets i justos

Del 23 al 25 de setembre, en el marc de la Festa Major de Barcelona, a la Ronda de Sant Antoni, es podrà gaudir de Terra i Gust, una fira amb 14 restaurants de la ciutat que aposten per la gastronomia responsable, amb xerrades i activitats en l’Aula de Cuina i un espai del Barcelona Beer Festival amb cerveses artesanes de proximitat, amb la sostenibilitat com a eix central de l’activitat.

Les iniciatives solidàries amb les víctimes de la guerra d'Ucraïna després de la invasió russa del país no cessen a Barcelona. Davant l'allau primera de lliurament d'aliments, roba i altres materials, les ONG i associacions donen prioritat a la necessitat de treballar a través donacions econòmiques. L’entrega d’aquest material té un cost i es necessita, a més, per logística.

Han passat set anys d'ençà que, el 19 de juny de 2015, arranqués la primera edició del Mercat de la Terra que organitza Slow Food Barcelona, primer de manera mensual, i ja el 2016, consolidat com un mercat setmanal tots els dissabtes. Un aniversari que coincideix amb la inclusió del projecte dins la xarxa de Mercats de la Terra que impulsa Slow Food Internacional.

Des del passat mes de maig, el Mercat de la Terra, que organitza Slow Food Barcelona des del juny de 2015 i se celebra tots els dissabtes de 9 a 15 h. als Jardins de les Tres Xemeneies, forma part del projecte internacional Mercats de la Terra, que impulsa Slow Food Internacional.

Del 29 al 31 d’octubre, a La Rambla Santa Mònica de Barcelona, podreu gaudir de Terra i Gust, una fira amb 16 restaurants que aposten per la gastronomia sostenible, un mercat de petits productors Slow Food, espai BBF amb cerveses artesanes de proximitat, xerrades i ShowCooking, amb la sostenibilitat com a eix central de l’activitat.

AMB lidera un espai al Gastronòmic Fòrum amb la col·laboració d’Slow Food Barcelona. Amb més de 20 anys d’història, el Gastronòmic Fòrum Barcelona, es presenta per contribuir a la recuperació del sector i difondre els valors de l’Alimentació Sostenible.

El 19 d’octubre, a les 11 h., es presentarà la tercera edició de la guia d’establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, en un any en què Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Des de l’Ajuntament de Barcelona i en el marc de Barcelona com a capital mundial de l'alimentació sostenible, s’ha creat el Menú de les Estacions gràcies a la col·laboració d’administracions i entitats dels sectors de la restauració, l’alimentació i el disseny, com Slow Food Barcelona

Barcelona, aquest 2021 serà la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible. La ciutat és reconeguda internacionalment com a creadora d’un discurs alimentari propi, un territori de canvi i innovació gastronòmica constant al voltant de l’alimentació, una xarxa emblemàtica de 42 mercats municipals i un teixit agroecològic compromès.

logo pie

 

AMB EL SUPORT:

logo ajlogo genevendadir

MERCAT DE LA TERRA

Què és?
Productors

BARCELONA SLOWFOOD

Qui som
Notícies
Contacte