El 8 de novembre es va presentar al Gastronòmic Fòrum una nova edició de la guia que impulsa Slow Food Barcelona de restaurants i locals de proximitat. La Barcelona Slow Food Guide 2024, amb 7 locals nous, arriba la cinquena edició d'aquesta guia que novament ens empeny en pro d'una gastronomia en sintonia amb el planeta.
Hi trobareu 101 locals restaurants, bars, xiringuitos i gelateries que aposten decididament per la biodiversitat, la sostenibilitat i la responsabilitat. El periodista Marc Casanovas, autor del llibre “No soc un dels vostres” i Premi Néstor Luján de Periodisme Gastronòmic, i autor del pròleg de l’edició 2024 de la guia, va intervenir en l’acte, que va comptar amb la presència de representants de les diferents institucions, a més de xefs, periodistes i partners.
D'aquests 101, 29 són els "cargols", els ninjas de la sostenibilitat, exemples d'una restauració diversa, inclusiva i crítica. Locals que ens apropen a les persones que elaboren els plats, a les seves aliances amb productors i productores i que ens deixen clara la seva aposta per la sostenibilitat.
La Barcelona Slow Food Guide també s’apropa en l’edició d’enguany a les professionals que estan fent un excel·lent treball per fer protagonista al vi natural i sense intervenció: la guia en paper inclou unes pàgines especials amb més locals de Barcelona que fan una gran feina; i a la slowfoodguide.barcelona es podrà trobar un mapa amb les geolocalitzacions dels establiments. La web torna a recollir resumidament continguts de la guia i que mitjançant diferent filtres vinculats a les categories de la guia (restaurants amb Cargol, els més vínics, els més vegetals, els més tradicionals, i segons la seva ubicació territorial).
La guia es podrà adquirir aviat tant en línia com en algunes llibreries de Barcelona.
Els Cargols 2024
- Agreste de Fabio & Roser
- Aürt
- Berbena
- Can Campanyà
- Capicua
- Contracorrent
- El Dinou
- El Mercader de l’Eixample
- Espai Puntal
- Gat Blau
- Gina Balmesina
- Green Leka Can Valldaura
- L’Artesana Poblenou
- La Salseta
- La Sosenga
- La Taverna del Ciri
- Lasal del Varador
- Llamber
- Lluerna
- Marimorena
- My Fucking Restaurant
- Olivos comida y vino
- Palo Verde
- Rasoterra
- Sartoria Panatieri
- Teòric
- Vereda Bar
- Xavier Pellicer
- Zaza