El El dimecres 9 de novembre, a les 10.30 h. a l’Auditori del Gastronòmic Fòrum BCN, es presentarà la guia “Barcelona Slow Food Guide 2023”.
El Gastronòmic Fòrum BCN serà el centre del món Slow Food, en un certamen que tornarà a congregar la millor oferta i professionals de la restauració, producció i distribució d'aliments i begudes sota l'objectiu comú d'avançar cap a l'alimentació sostenible i la necessària recuperació sectorial. El periodista Josep Sucarrats, director de la revista “Arrels. El món que torna”, presentarà l’acte.
Amb 12 locals nous arriba la quarta edició d'aquesta guia que novament ens empeny en pro d'una gastronomia en sintonia amb el planeta. A dins hi trobareu 101 locals restaurants, bars, xiringuitos i gelateries que aposten decididament per la biodiversitat, la sostenibilitat i la responsabilitat.
D'aquests 101, 25 són els "cargols", els ninjas de la sostenibilitat, exemples d'una restauració diversa, inclusiva i crítica. Locals que ens apropen a les persones que elaboren els plats, a les seves aliances amb productors i productores i que ens deixen clara la seva aposta per la sostenibilitat.
Perquè ha esdevingut crucial parlar de gastronomia en aquests termes i sense embuts: si volem un futur millor ens toca, cada dia, decidir quina gastronomia i quina alimentació volem per a nosaltres i el planeta.
Durant l’acte, que comptarà amb la presència de representants de les diferents institucions, a més de xefs, periodistes i partners, es farà l’entrega del Cargol —el reconeixement més prestigiós del món Slow Food—, a vint-i-cinc establiments compromesos amb la filosofia i les bones pràctiques #SlowFood.