Els gairebé 19.000 platets oferts en els tres dies i el ple absolut a les activitats que s’han organitzat, demostren l’interès que ha despertat la festa al nou escenari del parc de la Ciutadella.
Terra i Gust, la gran festa de l’alimentació sostenible a Barcelona, es va tancar ahir amb un sopar de reaprofitament amb els ingredients i productes que van sobrar de la festa. Això sí, trobar aquestes sobres, no va ser fàcil. Sobretot perquè els gairebé 19.000 platets que es van oferir, més del doble que l’edició anterior, van superar àmpliament les previsions més optimistes. Durant els tres dies, l’activitat a l’espai gastronòmic va ser incansable. Allà s’hi trobaven les parades dels catorze restaurants participants, com La Sosenga, El Filete Ruso, El Llamber o Mescladís, l’espai de begudes amb els vins de L’Olivera o les cerveses de Birra08 o el punt de venda dels gelats de Delacrem. De totes maneres, en acabar, tot i el cansament, l’opinió general de les restauradores va ser de satisfacció “màxima” per tota la feina feta i per l’excel.lent acollida per part del públic.
Més de 3.000 participants en les activitats
També va ser molt alta la participació de les persones assistents a l’ampli ventall d’activitats que es van organitzar. En total, 3.350 persones van omplir els diferents espais, però no només els showcookings i xerrades de xefs com Quim Casellas i Pere Carrió, sinó també, bona part dels tallers i jocs previstos, tant a l’espai Agròpolis, com a les altres carpes. I per qui després de les activitats es quedava amb preguntes sense resoldre sobre com canviar els hàbits alimentaris o consumir de forma més sostenible a la ciutat, l’equip de l’Espai Consum Responsable estava allà per donar-hi resposta.
El nou escenari, el parc de la Ciutadella
El nou escenari de la festa, que en aquesta edició s’ha celebrat al parc de la Ciutadella, ha estat una de les claus de l’èxit. Aquesta nova ubicació ha permès absorbir la gran afluència de persones, oferir racons d’ombra a les hores de més calor, ampliar l’espai de taules i cadires per gaudir tranquil·lament de l’oferta gastronòmica i, entre d’altres, un espectacular escenari de música que ha xalat amb els concerts, entre d’altres, de Els Senyora o l’actuació de Hip Horns Brass Collective i Escandaloso Xpósito.
Gastronomia ucraïnesa, convidada d’honor
De la mà del restaurant Rodyna, les assistents van poder gaudir d’un viatge a Ucraïna a través de la seva gastronomia. No només gràcies als seus platets – els vareniki, uns raviolis farcits de patata, col, carn i ou dur, van triomfar- sinó també, per ensenyar a fer envinagrats i compartir coneixements de la cuina tradicional ucraïnesa.
A banda de l’equip de Rodyna, Ucraïna també va estar present a la música de Terra i Gust de la mà de Daria Kolomieca, DJ, activista cultural i productora musical que recorre el món per donar veu al seu país, amb vinils rars i exclusius que són joies amagades de la música ucraïnesa.
Guardonats dels Premis a la Responsabilitat Gastronòmica
Durant la festa també vàrem poder conèixer els i les guardonades de la II edició dels Premis a la Responsabilitat Gastronòmica que organitza Slow Food Barcelona i que van donar el tret de sortida a Terra i Gust 2023.
Enguany, el reconeixement ha estat per al cuiner Sergi de Meià, un dels impulsors de l’Slow Food a Catalunya i del concepte km0; per a Econau, l’associació de productores de garrofa, fruits secs i olives del Baix Ebre, Alt i Baix Camp i Montsià; i pel supermercat cooperatiu FoodCoop, que va ser reconegut amb el premi a la millor iniciativa responsable.
Més info: http://www.alimentaciosostenible.barcelona/terraigust