El pròxim 22 de març, el Parc de les Tres Xemeneies acollirà el Reduction Fest, un esdeveniment organitzat per Slow Food Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir el nostre impacte ambiental a través d'hàbits sostenibles i el consum responsable.
L’esdeveniment tindrà lloc en el mateix espai on es realitza habitualment el Mercat de la Terra, i comptarà amb una programació variada que inclou tallers pràctics, showcookings, activitats formatives i una Calçotada Reduction, una calçotada popular amb zero proteïna animal. La jornada estarà amenitzada amb música en directe a càrrec de MaambO!.
PROGRAMA D’ACTIVITATS
- 10:00 h - Qui ha dit males herbes? Ruta pels vessants de Montjuïc per identificar plantes silvestres d’ús culinari, a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant. (Punt de trobada: Mercat de la Terra, carpa Eixarcolant o Info Point. Cal inscripció prèvia.)
- 10:00 h - El poder transformador del compost Sessió sobre compostatge i reutilització de residus orgànics, dirigida per AbonoKm0. (Carpa activitats, cal inscripció prèvia.)
- 11:00 h - Hummus i més enllà: ús creatiu dels llegums a la cuina Demostració culinària a càrrec de Pere Carrió, xef del restaurant Gat Blau i cofundador del projecte Cinc. (Carpa activitats, cal inscripció prèvia.)
- 12:00 h - Formatges vegetals: sabor i tradició sense lactis Taller sobre alternatives als formatges tradicionals, a càrrec de Väcka. (Carpa activitats, cal inscripció prèvia.)
- 13:00 h - Fermentació total: aprèn a fermentar totes les parts de les verdures Introducció als processos de fermentació per a una millor conservació i aprofitament dels aliments, a càrrec de Enso Ferments. (Carpa activitats, cal inscripció prèvia.)
- 14:00 h - (S)Àvies: Recuperant sabers culinaris per un futur més sostenible Espai dedicat a la transmissió de coneixements culinaris tradicionals amb Espigoladors. (Carpa activitats.)
Consulta les BASES DEL SORTEIG del Reduction Fest
Un esdeveniment obert a la participació ciutadana
El Reduction Fest és una oportunitat perfecta per conèixer iniciatives locals que impulsen un estil de vida més sostenible i descobrir com petits canvis en el nostre dia a dia poden marcar la diferència.
Aquest esdeveniment forma part del projecte BEAUTIFOOD, basat a construir un futur sostenible que millori els sistemes alimentaris mitjançant una democràcia oberta. El projecte està cofinançat per la Unió Europea (programa CERV, Programa Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors).
El projecte BEAUTIFOOD s'inscriu en un moviment més ampli cap a la sostenibilitat i la protecció ambiental a Europa, que implica aliats internacionals com Slow Food, l'Institut Transnacional (Països Baixos), Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán, Bozar, el Centre de Belles Arts (Bèlgica) i la Societat Vegetariana (Dinamarca). Tots els aliats estan profundament compromesos amb la promoció d'un sistema alimentari millor i més sostenible, elevant la participació ciutadana en els processos polítics i fent conscients les persones de la seva capacitat per influir en els processos de promoció i defensa.
Basant-se en un model participatiu, el projecte inclou diversos components destinats a estimular la reflexió i el diàleg mitjançant jocs innovadors, promoure la participació democràtica a través de tallers i debats, i enfortir la connexió amb les institucions europees per garantir que les peticions de la ciutadania arribin als responsables polítics.