Qui som

"Menjar és un acte agrícola"

Slow Food Barcelona

El nostre convivium es va formar el 2005 com a moviment local creat a partir de les premisses de l'organització internacional.

Està fortament vinculat a les comunitats productores d'aliment, és a dir, connecta i uneix a camperols, pescadors, ramaders, forners i petits artesans amb gastrònoms, professionals de l'alimentació, cuiners, agrònoms, científics i consumidors responsables, els quals anomenem co-productors.

Proposem l’ecogastronomía com a eina per unir la cultura gastronòmica local i l'ecologia, tot això controlant sabor i qualitat, promovent la defensa de la biodiversitat agroalimentària local i la preservació del mitjà rural i marí.

Des de 2015, el nostre projecte principal és el Mercat de la Terra de les Tres Xemeneies, que forma part de la xarxa internacional de mercats de pagès de Slow Food.

Els restaurants propers al moviment són l’altre pilar de Slow Food Barcelona: els seus cuiners prioritzen l’agricultura de proximitat i ecològica, utilitzen aliments frescos i de temporada i eviten l’ús de productes transgènics. En definitiva, treballen amb aliments de màxima qualitat per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local.

Bo, net i just

Slow Food International

  • Xarxa de voltant de 100.000 socis de Slow Food Internacional.
  • Xarxa de Terra Madre de 2.000 comunitats de l'aliment, que practiquen una producció d'aliments de qualitat sostenible i de petita escala a tot el món.
  • Xarxa de Joves de Slow Food (sigles en anglès SFYN), branca juvenil d'Slow Food.
  • Universitat de Ciències Gastronòmiques (sigles en italià UNISG).
  • La xarxa Terra Madre Indígena connecta amb un rang divers de xarxes, comunitats i organitzacions arreu del món.

Fes-te Soci!

Els socis de Slow Food són les arrels de la nostra xarxa, tots i cada un d'ells són un element essencial per a l'èxit del nostre moviment. Al formar part d'Slow Food:

• T'uneixes a una xarxa internacional de persones amb idees afins -des camperols mexicans i xefs francesos fins pastors mongols i professors de Berkeley, pescadors vietnamites o productors de vi italians- tots junts treballant per uns objectius comuns.

• Contribueixes a la bona marxa dels nostres projectes -la teva quota de soci sosté els projectes que oferim a tot el món.

• Jugues un paper tan actiu com vulguis - des de l'organització d'esdeveniments i campanyes fins a la participació en activitats locals, nacionals i internacionals: els voluntaris donen vida a el moviment Slow Food. Contacta amb la teva agrupació local per saber com pots ajudar.
Fes click aquí per ser soci

logo pie

 

MERCAT DE LA TERRA

Què és?
Productors

BARCELONA SLOWFOOD

Qui som
Notícies
Contacte