Des de el 15 d´octubre del 2016, el Mercat de la Terra Slow Food Barcelona es cada dissabte.
El parc de les Tres Xemeneies –al barri del Poble-sec–, rep cada dissabte a productors i consumidors d’aliments locals i km0. Des de el 15 d´octubre d’una manera setmanal, després d’una sèrie de proves pilot que van arrencar el juny de 2015, per tal de consolidar aquest tipus de mercats a la ciutat, objectiu que el convivium d’Slow Food a Barcelona persegueix des de fa més 9 anys, aconseguint un Mercat de la Terra permanent com ja està implantat a Itàlia o altres llocs del món i organitzat d’una manera regular.
Aquest nou format continua apostant també per la gastronomia –amb la implicació de diferents xefs Slow Food–, a més de les activitats infantils dintre de l’espai Slow Kids i la música en directe. També es proposen tota una sèrie de noves propostes (xerrades, tallers…) que enriqueixin el mercat, i el transformin en un espai de convivència ciutadana.
Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix. Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula, en un espai on la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor.