Organitzat per Slow Food en col·laboració amb la Regió de Piemont i la Ciutat de Torí, la 12a edició de Terra Madre Salone del Gusto, l'esdeveniment internacional més important dedicat a la cultura del menjar, es durà a terme del 20 al 24 de setembre de 2018 a Torí, Itàlia.
Més de 5.000 delegats de 140 països, més de 800 expositors, 300 Baluards Slow Food i 500 comunitats de Terra Madre es reuniran a Torí.
La delegació d'Slow Food Barcelona visitarà aquest esdeveniment que en l'edició del 2018 té el lema de "Food for Change". Aquest any, el cor de Terra Madre Salone del Gusto serà l'espai temàtic #foodforchange, dedicat a cinc grans temes que Slow Food ha identificat: Slow Meat, Slow Fish, Llavors, Alimentació i Salut i Abelles i Insectes.
Sopar amb Artur Martínez i Marc Ribas
En Eataly Torino Lingotto el públic tindrà l'oportunitat de conèixer a un dels xefs més creatius de Catalunya, Artur Martínez, que va ser el xef del Capritx. Minimalista i sempre a la recerca dels sabors més clars i definits, té el seu alter ego en Marc Ribas, el seu braç dret i presentador volcànic de Joc de cartes, la versió catalana de My restaurant rocks, el famós programa de televisió. Junts formen una parella immillorable al davant del restaurant La Taverna del Ciri. Tots dos són capaços de passar de les tapes més clàssiques als plats més avantguardistes. La cita per assistir a Artur Martínez i Marc Ribas: Catalunya Rocks! és el 22 de setembre a les 20:30 a la Sala dei 200 (Eataly Torino Lingotto, Via Nizza, 224).
Visita a Slow Food Editore
Des d’Slow Food Barcelona s’està acabant d’editar la primera Guia Slow Food. La idea fonamental és incorporar bars i botigues amb la intenció de recuperar la filosofia d’aquells establiments de mida petita, de tradició, on s’ajudava el consumidor a trobar el que buscava, se li aconsellava i assessorava sobre el producte i se li tractava pel seu nom, intentant també arrelar una economia més sostenible. La delegació d'Slow Food Barcelona aprofitarà la visita al Salone del Gusto per visitar a Slow Food Editore per acabar d'ultimar els detalls de la guia.