L’acte de lliurament de plaques Slow Food 2017 tindrà lloc el proper dilluns 13 de març del 2017 a la Fonda Marina de Montgat.
El projecte dels Restaurants Km0 de Slow Food neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 122 països.
Com bé sabeu, és costum dins de l’acte dur a terme el Mercat de la Terra que estarà actiu des de les 9:30 del matí i que comptarà amb més de 40 petits productors vinculats al moviment Slow Food.
La presentació de l’acte del lliurament dels distintius als cuiners la faran en Pep Parés, actor vinculat al món de la solidaritat i la defensa del medi ambient i la periodista Núria Coll, directora de la revista digital “Ets el que menges”.
Enguany farem la segona entrega de cargols Slow Food a productors i menjadors compromesos amb Slow Food.
Després del lliurament dels distintius tindrà lloc el dinar que oferiran els cuiners de Slow Food Maresme que posarà en valor els productes de la comarca.
Què és un restaurant de Slow Food i Km0 ?
Doncs que en el nostre restaurant es cuinen plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, emprem aliments de temporada, evitem l'ús de transgènics, recuperem productes de l'Arca del Gust i dels Baluards de Slow Food i cuinem peix capturat de forma sostenible.
Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina.
PROGRAMA LLIURAMENT DELS CARGOLS 2017
Dilluns 13 de Març de 2017
09.00h. Muntatge del Mercat i inici Mercat de la Terra
09.30h. Trobada i acreditacions
10.30h. Assemblea de cuiners i restaurants Km0 Slow Food Catalunya
Benvinguda a les noves incorporacions
Nous criteris 2018 Km0
Precs i preguntes
11.00h. Acte d’entrega de les plaques del Km0 de l’any 2017
Benvinguda i Presentació
Entrega de plaques: Pep Parés i Núria Coll
Entrega de plaques als productors i menjadors compromesos
Entrega de plaques als restaurants Km0
12.30h. Visita opcional a la subasta de peix de Montgat
14.30h. Dinar ofert pels cuiners de Slow Food Maresme a les bodegues
Alta Alella
17.00h. Cloenda