El 20 de novembre es presentarà la segona edició de la guia d’establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, en un acte que comptarà amb el Pep Nogué i la Xènia Roset de mestres de cerimònia.
El dimecres 20 de novembre el Fòrum Gastronòmic 2020 serà el centre del món Slow Food. Amb el lema ‘(Re) pensar la gastronomia’, el saló convidarà a reflexionar sobre el moment gastronòmic actual, a realçar el talent independentment del gènere i a impulsar negocis més sostenibles, en la línia que està treballant Slow Food Barcelona en els seus projectes.
El menjar és cultura, identitat i riquesa, però també és sostenibilitat i sensibilitat envers els temes actuals i fonamentals pel futur del planeta: l’escalfament global i la pèrdua de la biodiversitat. Slow Food Barcelona torna amb l’edició 2020 de la “Barcelona Slow Food Guide”, que reuneix a 101 establiments que a més de cultivar la qualitat culinària i una proposta gastronòmica interessant, tenen la mirada posada a la sostenibilitat, als productes de proximitat i als seus productors. A la guia també es fa una menció especial a les fleques que treballen també la filosofia de la tradició i l'economia local i de proximitat.
Durant l’acte, que comptarà amb la presència de representants de les diferents institucions, a més de xefs, periodistes i partners, es farà l’entrega del Cargol —el reconeixement més prestigiós del món Slow Food—, a més d’una trentena d’establiments compromesos amb la filosofia i les bones pràctiques #SlowFood.
El xef i presentador Pep Nogué i la periodista Xènia Roset seran els mestres d’una cerimònia en la què també participaran alguns dels xefs inclosos a la guia, ja que els cuiners i cuineres són un dels pilars del moviment Slow Food, imprescindibles per fer realitat el missatge de Carlo Petrini a la presentació de la guia 2018 en què encoratjava els restauradors a continuar la seva feina per aconseguir una gastronomia compromesa amb el territori.