El 19 d’octubre, a les 11 h., es presentarà la tercera edició de la guia d’establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, en un any en què Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.
El dimarts 19 de d’octubre, a les 11 h. el Fòrum Gastronòmic serà el centre del món Slow Food, en un certamen que tornarà a congregar la millor oferta i professionals de la restauració, producció i distribució d'aliments i begudes sota l'objectiu comú d'avançar cap a l'alimentació sostenible i la necessària recuperació sectorial.
El periodista Josep Sucarrats, director de la revista “Arrels. El món que torna”, presentarà l’acte. Comptarà amb la presència de Carlo Petrini, fundador d’Slow Food Internacional, que encoratjarà els restauradors a continuar la seva feina per aconseguir una gastronomia encara més compromesa amb el territori i les persones.
El menjar és cultura, identitat i riquesa, però també és sostenibilitat i sensibilitat envers els temes actuals i fonamentals pel futur del planeta: l’escalfament global i la pèrdua de la biodiversitat. Després d’uns mesos molt complicats al sector de la restauració, Slow Food Barcelona torna amb l’edició 2021-2022 de la “Barcelona Slow Food Guide”, que reuneix a 101 establiments: a més de cultivar la qualitat culinària i una proposta gastronòmica de qualitat, són projectes que tenen la mirada posada a la sostenibilitat, als productes de proximitat i als seus productors.
Durant l’acte, que comptarà amb la presència de representants de les diferents institucions, a més de xefs, periodistes i partners, es farà l’entrega del Cargol —el reconeixement més prestigiós del món Slow Food—, a vint-i-cinc establiments compromesos amb la filosofia i les bones pràctiques #SlowFood.